55 11 76 70 sekretaer@plastkir.no

Intimkirurgi

Intimkirurgi

Hjem » Behandlinger » Intimkirurgi

Intimkirurgi er et samlet begrep for operasjoner og behandlinger i genitalområdet hos både kvinner og menn. Andre navn for intimkirurgi er kosmetisk eller estetisk gynekologisk kirurgi (for kvinner) og kosmetisk eller estetisk urologisk kirurgi (for menn).

Målet med et slik intimkirurgisk inngrep er å hjelpe pasienter som sliter med fysiske og psykiske plager. Problemene kan være medfødt eller aldersrelatert, forårsaket av skade/sykdom eller oppstå i sammenheng med svangerskap og fødsel.

Vi har lang erfaring med intimkirurgi og hjelper deg med å finne den behandlingen som er riktig for deg.

Rekonstruktiv intimkirurgi

Rekonstruktiv intimkirurgi kan defineres som behandling av funksjonssvikt/plager eller tap av deler eller hele kjønnsorganet, som skal korrigeres eller gjenopprettes. Eksempel er rekonstruksjon av ytre kjønnslepper etter kreft.

Estetisk intimkirurgi

Estetisk intimkirurgi har som mål å forbedre utseende av de ytre genitalier. Eksempel er oppstramming av ytre kjønnslepper. Ofte er rekonstruktive og estetiske behandlinger ikke streng avgrenset fra hverandre og overgang mellom dem flytende.

intim

Ved en behandling kan vi som regel forandre kjønnsorganer etter pasientens ønske eller rekonstruere deler av genitalia etter skader/sykdom.

Som kjønnsorganer hos kvinner regnes venusberget, ytre og indre kjønnslepper, klitoris, skjede og perineum (vevet mellom skjede- og analåpning), og hos menn venusberg, penis og pung.

Bestill time