Brystløft og brystreduksjon

Er brystene dine så store at du føler de ikke passer til kroppen din? Har du plager i skulder og nakke på grunn av tunge bryst? Eller har brystene blitt slappe og hengende etter amming eller vektreduksjon?

Vi tilbyr deg både ren oppstramming og brystløft kombinert med volumreduksjon eller brystreduksjon (reduksjonsplastikk). Operasjonsprinsippene er like for begge inngrep og overgangen mellom de to er flytende. Les mer om brystløft og brystreduksjon under.

Brystløft og brystreduksjon

Operasjon i narkose eller lokalbedøvelse

Både brystreduksjon og brystløft kan utføres i narkose eller med lokalbedøvelse. Rene brystløft går svært bra med lokalbedøvelse, mens spesielt store brystreduksjoner kan være ubehagelige å gjennomføre med lokalbedøvelse. Da anbefaler vi at brystreduksjonen utføres i narkose. I praksis lar vi deg i de fleste tilfeller velge selv hvilken type bedøvelse du foretrekker, etter at vi har gitt våre råd.

Er jeg egnet for brystløft eller brystreduksjon?

Det finnes tre grupper av kvinner som er egnet for brystløft eller en brystreduksjon.

Kvinner med brystatrofi (misforhold mellom innhold og hud): Etter svangerskap, vektreduksjon eller som generell aldersforandring kan brystene komme ut av fasong. Brystene henger, huden er slapp og uelastisk, det finnes strekkmerker, og brystvortene peker nedover. Volumet av restvevet i brystene har flyttet nedover. Som regel finnes det et mer eller mindre utpreget hudoverskudd.

Kvinner med brysthypertrofi (for store bryst): Ved denne tilstanden er det hudoverskudd kombinert med store mengder kjertel- og fettvev. Brystene har ofte hengpreg, er tunge og kan gi fysiske plager i form av nakke- og ryggsmerter.

Kvinner med stor asymmetri (sideforskjell): Dersom det største brystet har hengpreg, kan man foreta en reduksjon (og oppstramming) av kun det ene brystet.

Generelt om brystløft

Ved moderne brystløftsoperasjoner flytter vi hele brystvortekomplekset opp i riktig posisjon uten at blodtilførselen forstyrres, og som regel bevares både følelsen i brystvortene og evnen til å amme. Ved en reduksjonsoperasjon fjerner vi i tillegg passe mengder fett og brystvev slik at brystet får riktig størrelse. Vi klarer som regel å lage en pen form på brystet, men i motsetning til hva som er tilfellet ved operasjoner i forbindelse med brystforstørrelse, er det ikke mulig å gjøre dette inngrepet uten å lage synlige arr. Ved korrekt operasjonsteknikk, og framfor alt korrekt etterbehandling, kan disse arrene likevel bli smale og lite påfallende.

Plastikkirurgisk Institutt tilbyr forskjellige typer inngrep ved brystløft, avhengig av hvor mye hud som må fjernes og hvor langt brystvorten må flyttes oppover. Er behovet lite, kan man lage ett arr som kun ligger rundt brystvorten. Er overskuddet mer moderat og brystvorten må lengre opp, kommer som regel et arr nedenfor brystvorten i tillegg. Ved stort hengpreg må man også lage et arr i overgangsfuren mellom brystet og brystkasse.

Hvilken type brystløftsoperasjon som kan anvendes hos den enkelte pasienten, bestemmes ved en konsultasjon med vår kirurg dr. Stefan Emmes.

Generelt om brystreduksjon

Stadig flere kvinner velger å få utført brystreduksjon i Norge. Store og tunge bryster kan gi alvorlige plager og smerter i rygg, nakke og skuldre og være hemmende når man skal være i fysisk aktivitet. I tillegg kan det bli problematisk med tanke på å finne klær som passer.

Man trenger ikke ha fysiske plager for å få utført brystreduksjon. Noen ønsker rett og slett mindre bryster av rent praktisk eller kosmetiske årsaker.

Når vi utfører en brystreduksjon, fjerner vi typisk brystvev og overflødig hud slik at brystene blir mindre.

Får jeg sykemelding?

Brystløft er en ren kosmetisk operasjon og gir ikke rett til sykemelding. Dersom det foreligger en synlig sideforskjell og løfting utligner denne samtidig har pasienten krav på sykemelding. Ved brystreduksjon har pasienten som regel fysiske problemer som fører til at man kan få sykemelding.

Hva kan jeg forvente av resultat?

Resultatet er i en viss grad avhengig av utgangssituasjonen. Den opprinelige formen, mengden underhudsfett og kjertelvev, hudelastisitet, hengpreg og strekkmerker vil ha betydning for formen etter inngrepet.

Dr. Emmes forklarer deg på forhånd under konsultasjonen hvilket resultat du kan regne med. Han velger den metoden som gir best resultat for deg. Er du i utgangspunkt egnet til et brystløft eller en brystreduksjon, kan du forvente et godt resultat. Arrene blir som regel lite påfallende etter fire til seks måneder.

Vi kan tilby finasieringsplan

Vi tilbyr finansiering av operasjoner og andre behandlinger. Det er mulig å betale fakturaen komplett eller delvis med finansiering. Du kan velge mellom 12, 24 og 36 måneders nedbetaling.