55 11 76 70 sekretaer@plastkir.no

Panne-/tinningsløft

Panne-/tinningsløft

Aldersutviklingen i ansiktets øvre deler, i pannen og i øyenbrynsregionen, skjer parallelt med utviklingen i ansiktet for øvrig, men oppleves som regel sjeldnere og på et senere tidspunkt i livet som sjenerende. Likevel ser vi hos mange mennesker med tunge øvre øyelokk også et element av nedsigning av brynregionen som bidrar til å forsterke tyngden og fylden i selve øyelokkene.

Hvis forandringene i panne og øyebrynregionen først er kommet så langt at det blir aktuelt å gjøre noe med det, fins en rekke forskjellige operasjoner som kan påvirke situasjonen.

tinning

Tidligere var det mest vanlig å gjøre fullstendig åpen panneløft. Et slikt inngrep løfter hele brynregionen, samtidig som rynker i pannen i noen grad kan påvirkes. Inngrepet ledsages imidlertid ofte av ubehag som ødelegger gleden over det oppnådde, særlig vedvarende nummenhet i hodebunnen ovenfor operasjonsarret.

De siste årene har dr. Stefan Emmes istedet utført en type åpen tinningsløft som nærmest representerer en mellomting mellom full panneløft og kikkhullsoperasjoner. Med disse tinningsløftoperasjonene oppnår vi tilnærmet samme resultater i brynregionen som ved panneløft, men uten de problemene som dette ledsages av. I noen tilfeller er det mulig å gjøre tinningsløft slik at man også effektivt får glattet pannen (ikke hos mennesker som røyker).

Vi har ikke utarbeidet et skriftlig prospekt om panneløft/tinningsløft. Problemstillingene er så infløkte at pasienter som vurderer slik behandling alltid må til en forhåndsvurdering hos vår kirurg dr. Stefan Emmes.

Bestill time